Βοήθεια για τα ebooks - Dioptra.gr
 • Είσοδος | Εγγραφή
 • Κατάσταση Παραγγελίας
 • Wishlist
 • Βοήθεια
Έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια;
Καλέστε στο 210 3300774
Καλάθι
 • Διαβάστε αυτόν τον μήνα
 • Διαβάστε αυτόν τον μήνα

Σχετικά με τα Ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks)

Τα περισσότερα βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα διατίθενται και σε ψηφιακή μορφή (ebook) στα πρότυπα ePub, Pdf και είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές ανάγνωσης.

Εμφάνιση Όλων
 • Αντιμετωπίζω κάποιο τεχνικό πρόβλημα

  • Το αρχείο που έχει κατέβει στη συσκευή μου δεν είναι EPUB ή PDF
   Το αρχείο είναι σε μορφή .acsm. Είναι ένα DRM κλειδωμένο αρχείο το οποίο ανοίγει κανονικά, αρκεί να επιλέξετε να το ανοίξετε με κάποια εφαρμογή ανάγνωσης.
    

  • Το ebook δεν ανοίγει με το Adobe Reader
   Το Adobe Reader δεν θεωρείται εφαρμογή ανάγνωσης για ebooks. Παραδείγματα εφαρμογών ανάγνωσης είναι:
   Για Η/Υ με λειτουργικό Windows: Adobe Digital Editions

   Για Η/Υ με λειτουργικό OSX: iBooks
   Για Tablets/Smartphones με λειτουργικό Android: Aldiko
   Για Tablets/Smartphones με λειτουργικό iOS: iBooks, MyeBooks
    

  • To αρχείο δεν ανοίγει στο iPad/iPhone μου
   Η Apple έχει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα με ebooks, το iBookstore. Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε το ebook σε κάποια συσκευή της Apple, θα προτείναμε να κάνετε την αγορά απευθείας από το iBookstore, όπου η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συμβατή με αυτές τις συσκευές.
   Όλα τα ebooks των εκδόσεων Διόπτρα διατίθενται στο iBookstore και για να τα αποκτήσετε αρκεί να πατήσετε πάνω στην επιλογή «Διατίθεται στο iBookstore», που βρίσκεται μέσα σε κάθε υποσελίδα των βιβλίων.
   Σε περίπτωση που δεν προχωρήσατε σε αγορά μέσω του iBookstore μπορείτε και πάλι να ανοίξετε το ebook σε αυτές τις συσκευές, μέσω της εφαρμογής MyeBooks που διατίθεται στο App Store.
    
  • Προσπαθώ να ανοίξω το αρχείο και μου εμφανίζει το μήνυμα: E_LIC_NO_DISTRIBUTION_RIGHTS
   Πρόκειται περί τεχνικού σφάλματος. Για να επιλυθεί αρκεί να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών στο ebook@dioptra.gr.
    
  • Προσπαθώ να ανοίξω το αρχείο και μου εμφανίζει το μήνυμα: E_LIC_ALREADY_FULFILLED_BY_ANOTHER_USER
   Λόγω της DRM προστασίας, το κάθε ebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και σε 12 διαφορετικές συσκευές. 6 PC/Mac και 6 Tablets/Smartphones. Το συγκεκριμένο μήνυμα εμφανίζεται στις κάτωθι περιπτώσεις:
   1. Έχετε υπερβεί το όριο των 12 διαφορετικών συσκευών
   2. Προσπαθείτε να ανοίξετε το ebook χρησιμοποιώντας διαφορετικό ή/και λανθασμένο Adobe ID σε σχέση με το ID που χρησιμοποιήσατε όταν το ανοίξατε για πρώτη φορά

    
  • Έχω κατεβάσει το αρχείο σε μία συσκευή, αλλά θέλω να το μεταφέρω σε μία άλλη
   Μπορείτε να μεταφέρετε ένα ebook μέχρι και σε 12 διαφορετικές συσκευές, αρκεί να έχετε εξουσιοδοτήσει την κάθε μία με το Adobe ID σας. Η διαδικασία είναι η ίδια με την πρώτη φορά που κατεβάσατε το ebook μετά την αγορά. Δηλαδή:
   Μέσω του email παραγγελίας: Κατεβάζετε το αρχείο στη νέα συσκευή μέσω του email παραγγελίας και την επιλογή «Κατέβασέ το»
   Μέσω του www.dioptra.gr: Κατεβάζετε το αρχείο στη νέα συσκευή μέσα από τη βιβλιοθήκη με τα ebooks στον προσωπικό σας λογαριασμό στο www.dioptra.gr 


   Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή/και απορία, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ebook@dioptra.gr
 • Τι είναι το ebook (ηλεκτρονικό βιβλίο);

  Το ebook (ηλεκτρονικό βιβλίο) είναι η έκδοση βιβλίου σε ψηφιακή μορφή, που αποτελείται από κείμενα, εικόνες, ή και τα δύο, ώστε να μπορούν να διαβαστούν σε PC / Mac, ereader, iPad / iPhone και Tablet / Smartphone με λειτουργικό Android.

 • Ποια τα πλεονεκτήματα του ebook σε σχέση με το έντυπο βιβλίο;

  Όλα τα βιβλία σας μπορεί να είναι σε ένα ηλεκτρονικό μέσο (pc, smartphone, tablet). Αυτό σημαίνει μικρός όγκος, εύκολη ταξινόμηση, γρήγορη διαχείριση, απλή μεταφορά.

  Υπάρχουν επίσης πολλαπλές επιλογές αναζήτησης κειμένου αλλά και δυνατότητα εισαγωγής επισημάνσεων ή σημειώσεων, οι οποίες μπορούν να αναιρεθούν, σε αντίθεση με τα πραγματικά βιβλία.

  Μπορείτε ακόμα να προσαρμόσετε το μέγεθος, το χρώμα και το στιλ της γραμματοσειράς, όπως εσείς θέλετε, προκειμένου το βιβλίο να γίνει περισσότερο ευανάγνωστο ακόμα και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

  Η αγορά μπορεί να γίνει από οπουδήποτε στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό, οποιαδήποτε μέρα και ώρα, χωρίς κανένα περιορισμό.

  Τέλος, τα ebooks διατίθενται σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αντίστοιχη των έντυπων.

 • Πώς μπορώ να αγοράσω ένα ebook;

  Μπορείτε αρκετά εύκολα να αγοράσετε ένα ebook, επιλέγοντας "αγορά ebook" από τη σελίδα του αντίστοιχου βιβλίου μέσω πιστωτικής κάρτας ή λογαριασμού Paypal.

 • Χρειάζεται να κάνω εγγραφή για να αγοράσω ένα ebook;

  Όχι. Η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσετε την οποιαδήποτε αγορά. Παρ' όλα αυτά, με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα οφέλη των προσωποποιημένων υπηρεσιών μας:

  • Πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές
  • Μεγαλύτερη ταχύτητα στην ολοκλήρωση της παραγγελίας
  • On-line παρακολούθηση της παραγγελίας
  • Πρόσβαση σε αναλυτικό ιστορικό της παραγγελίας
  • Διατήρηση βιβλιοθήκης με τα ebooks που έχετε αγοράσει
  • Ενημέρωση του προφίλ σας και της συνδρομής σας στο Newsletter
 • Πριν προχωρήσω στην αγορά ενός βιβλίου χρειάζεται να έχω κάνει κάποια ενέργεια;

  Πριν προχωρήσετε στην αγορά κάποιου βιβλίου, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ και υποχρεωτικά να έχετε εγκαταστήσει το Adobe Digital Editions στον υπολογιστή σας. Για να το προμηθευτείτε, πατήστε εδώ. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το λογισμικό της ADE με τη δημιουργία ενός Adobe ID. Η προμήθεια και η ενεργοποίηση του Adobe Digital Editions είναι ΔΩΡΕΑΝ.

  Αν διαβάζετε σε ereader ή επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη εφαρμογή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις οδηγίες των κατασκευαστών.

  Για οποιαδήποτε απορία ή τεχνικό πρόβλημα σχετικά με το Adobe Digital Editions μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ebook@dioptra.gr.

 • Πώς θα παραλάβω τα ebook που αγόρασα;

  Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα λάβετε email με τους συνδέσμους των βιβλίων που αγοράσατε, ώστε να τα "κατεβάσετε" στη συσκευή σας. Εφόσον είστε εγγεγραμένος χρήστης τα ebooks που έχετε αγοράσει διατηρούνται στην ενότητα "Ο λογαριασμός μου > Τα ebooks μου".

 • Πώς μπορώ να διαβάσω ένα ebook;

  Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν τόσο σε υπολογιστή (μέσα από το Adobe Digital Editions ή κάποια άλλη εφαρμογή της επιλογής σας), όσο και σε συσκευές ανάγνωσης ereaders (π.χ. Cool-ER, iRex, Hanvon).

  Για να εισάγετε το βιβλίο στην εφαρμογή ανάγνωσης, αρκεί να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο που θα σας σταλεί στο email μετά την αγορά.

 • Μπορώ να αντιγράψω ή να δανείσω το ebook που μόλις αγόρασα;

  Όχι. Τα ebooks διαθέτουν προστασία Adobe DRM η οποία δεν επιτρέπει την αντιγραφή, το δανεισμό ή τη μεταπώληση. Περισσότερες λεπτομέρειες και περιορισμούς σχετικά με την προστασία Adobe DRM μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη ενότητα παρακάτω.

 • Τα βιβλία σε τι είδος αρχείου διατίθενται;

  Τα ebooks διατίθενται σε αρχεία PDF ή EPUB κρυπτογραφημένα (Adobe DRM). 

 • Τι είναι η προστασία Adobe DRM;

  Βιβλία με προστασία Adobe DRM έχουν περιορισμούς στον αριθμό των συσκευών στις οποίες ο αναγνώστης μπορεί να τα διαβάσει. Ο αριθμός των συσκευών είναι 12:  6 PC/ Mac και 6 Tablets/ Smartphones.

  Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να μη δημιουργεί πρακτικά κάποιο περιορισμό, προστατεύοντας παράλληλα τους δημιουργούς από μη νόμιμη διακίνηση. Για να διαβάσει κάποιος βιβλία προστατευμένα από Adobe DRM χρειάζεται να διαθέτει ένα προσωπικό Adobe Id που το παίρνει απο την Adobe, αλλά και ένα ειδικό λογισμικό, που για PC/MAC είναι το Adobe Digital Editions και για τα Tablets & Smartphones είναι η εφαρμογή Dreader. 'Ολα τα λογισμικά προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

  Για όλα τα βιβλία με Adobe DRM προστασία που διατίθενται στο dioptra.gr υπάρχει σχετική ένδειξη. Αν διαβάζετε σε ereader ή επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη εφαρμογή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, συμβουλευτείτε τις οδηγίες των κατασκευαστών για το αν μπορούν να ανοίγουν βιβλία με Adobe DRM. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συμβατή. Το Kindle της Amazon ΔΕΝ είναι συμβατή συσκευή.

 • Είναι όλα τα βιβλία που προσφέρονται από το dioptra.gr προστατευμένα από Adobe DRM;

  Ναι. Όλα τα βιβλία που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας έχουν προστασία Adobe DRM.

 • Πού μπορώ να απευθυνθώ αν χρειαστώ κάποια βοήθεια;

  Για οποιαδήποτε απορία ή τεχνικό πρόβλημα σχετικά με τα ebooks, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ebook@dioptra.gr