Γιατί έγραψα τη Στιγμούλα;

Γιατί έγραψα τη Στιγμούλα;

Αυτό που έγραψα με απλά λόγια για τα παιδιά, ο Robert Westerburg το εξηγεί με απλά λόγια στους μεγάλους:

Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή θα είναι καλύτερη αφού παντρευτούμε, κάνουμε ένα μωρό και μετά άλλο ένα. Ύστερα γκρινιάζουμε ότι τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα και πως θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν μεγαλώσουν. Έπειτα από αυτό παραπονιόμαστε γιατί έχουμε να χειριστούμε εφήβους και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα θα είμαστε πιο χαρούμενοι μόλις ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο. Λέμε στον εαυτό μας ότι η ζωή θα είναι καλύτερη όταν ο σύντροφός μας σοβαρευτεί, μόλις καταφέρουμε να αγοράσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο, κάνουμε τις διακοπές που ονειρευόμαστε ή όταν βγούμε στη σύνταξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να γίνουμε ευτυχισμένοι από αυτή που ζούμε τώρα. Αν όχι τώρα, πότε; Η ζωή μας θα είναι πάντα γεμάτη προκλήσεις. Είναι καλύτερα να παραδεχτούμε αυτό το γεγονός στον εαυτό μας και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι έτσι και αλλιώς.

Ο Alfred D. Souza έχει πει: «Για πολύ καιρό πίστευα ότι η ζωή μου θα ξεκινούσε από στιγμή σε στιγμή – η πραγματική ζωή. Αλλά πάντα υπήρχε ένα εμπόδιο, κάτι που έπρεπε πρώτα να ξεπεράσω, μια δουλειά να τελειώσω ή ένα χρέος να ξεπληρώσω. Αμέσως μετά θα μπορούσα να ξεκινήσω τη ζωή μου. Κάποια στιγμή επιτέλους κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ζωή μου».

Αυτή η οπτική με βοήθησε να καταλάβω ότι δεν υπάρχει ο δρόμος για την ευτυχία. Ευτυχία είναι ο δρόμος που διανύουμε. Γι’ αυτό διαφυλάξτε την κάθε  στιγμή, φυλάξτε την ακόμα περισσότερο επειδή τη μοιράζεστε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και θυμηθείτε ότι ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν.


Σταματήστε λοιπόν να περιμένετε πότε θα χάσετε 10 κιλά, πότε θα πάρετε 10 κιλά, πότε θα κάνετε παιδιά, πότε θα μεγαλώσουν τα παιδιά, πότε θα ξεκινήσετε δουλειά, πότε θα βγείτε στη σύνταξη, πότε θα παντρευτείτε, πότε θα χωρίσετε, πότε θα είναι Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο πρωί, πότε θα αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο ή σπίτι, πότε θα αποπληρώσετε το αυτοκίνητο ή το σπίτι σας, πότε θα έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, ο χειμώνας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από ΑΥΤΗ για να είστε ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Robert Westerburg

 

Γράψτε το σχόλιό σας



Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter