2103300774
0

Ο Τζον μιλάει για τη ζωή του - Το Παρελθόν και το παρόν

Ο Τζον μιλάει για τη ζωή του - Το Παρελθόν και το παρόν

Από όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να βρίσκομαι κάπου αλλού, να έχω κάτι άλλο, ακόμα και να είμαι κάποιος άλλος. Πάντοτε υπήρχε κάτι στον ορίζοντα, το οποίο πρόσμενα. Το παρόν ήταν ένα μέρος από το οποίο ήθελα να δραπετεύσω.

Δεν άλλαξαν πολλά όταν πήγα πανεπιστήμιο. Ούτε όταν δούλεψα ως stunt man σε ένα λούνα παρκ. Ούτε όταν αφοσιώθηκα στις πολεμικές τέχνες. Ούτε όταν ασχολήθηκα με αυτοκίνητα και μηχανές.

Ήθελα να γίνω συγγραφέας, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να βγάλω τα προς το ζην. Έτσι, έγινα συγγραφέας διαφημίσεων. Ακολούθησα αυτό την καριέρα από τη γεμάτη αλκοόλ δεκαετία του 60, μέχρι την εργασιομανή δεκαετία του 90 και εξελίχθηκα σε μία δουλειά που δεν είχε καμία σχέση με αυτό στο οποίο ήμουν καλός. 

Άφησα τον χώρο της διαφήμισης για να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό -για να κυνηγήσω αυτό που βρισκόταν στον ορίζοντα. Ασχολήθηκα με την ξυλουργική και άρχισα να κατασκευάζω έπιπλα, για τα επόμενα δέκα χρόνια. Στην ίδια περίοδο πήρα άδεια πιλότου, ως μία δεύτερη εναλλακτική, αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία. 

Όταν η γυναίκα μου παραιτήθηκε από τη δουλειά της ως δασκάλα στην πόλη, μετακομίσαμε στην εξοχή, σε μία όμορφη περιοχή στα δυτικά του όρους Κάτσκιλ. Τότε, για πρώτη φορά στη ζωή μου, σταμάτησα να θέλω κάτι άλλο. Ήταν όμορφο απλά και μόνο που βρισκόμουν εκεί. Σταμάτησα να ψάχνω στο μέλλον για το μαγικό μου βασίλειο. Ο όμορφος και γαλήνιος κόσμος που βρήκαμε με τη γυναίκα μου ήταν αυτό το οποίο και οι δύο ονειρευόμασταν.

Αφού μετακομίσαμε, άρχισα να διαβάζω περισσότερο -αστυνομικά, ως επί το πλείστον. Ανακάλυψα πως όχι μόνο αγαπούσα τις παραδοσιακές αστυνομικές ιστορίες -από τον Arthur Conan Doyle ως τον Ross Macdonald και τον Reginald Hill- αλλά με ιντρίγκαρε το είδος, το χτίσιμο του εγκλήματος και η σταδιακή αποκάλυψή του.

Μιλούσα για αυτή τη διαδικασία μία μέρα με τη γυναίκα μου, τη Ναόμι, όταν μου έκανε μία πρόταση: γιατί δεν γράφεις το δικό σου αστυνομικό; Έπειτα από πολλούς δισταγμούς και φόβους αποτυχίας, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα, δύο χρόνια αργότερα, ήταν το Σκέψου έναν αριθμό.

Η επιτυχία του τόσο στις πωλήσεις όσο και στην αποδοχή του κόσμου με συγκλόνισε. Ο ατζέντης και ο εκδότης μου μού ζήτησαν να γράψω ένα δεύτερο βιβλίο με τον ίδιο κεντρικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν το Κράτα τα μάτια κλειστά, το οποίο έγινε και αυτό διεθνές best seller, αφού μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες. Το τρίτο βιβλίο στη σειρά του Ντέιβ Γκάρνεϊ, Άσε τον διάβολο ήσυχο, εκδόθηκε το 2012 και το τέταρτο, Ο Πήτερ Παν πρέπει να πεθάνει, το 2014. Το πέμπτο βιβλίο Η Λίμνη των λύκων εκδόθηκε το 2016. 

 Τα παιδιά από τους προηγούμενους γάμους μας είναι καλοί άνθρωποι -ειλικρινείς, με χιούμορ, έξυπνοι κι επιτυχημένοι. Τα εγγόνια μας είναι όπως πρέπει να είναι. Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε ευτυχισμένοι. Ευγνώμονες για αυτά που έχουμε ζήσει. Ευγνώμονες που έχουμε ο ένας τον άλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter