Βιβλίο, Οθωμανική αυτοκρατορία, Caroline Finkel - Dioptra.gr
  • Είσοδος | Εγγραφή
  • Κατάσταση Παραγγελίας
  • Wishlist
  • Βοήθεια
Έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια;
Καλέστε στο 210 3300774
Καλάθι
Οθωμανική αυτοκρατορία
Οι Οθωμανοί προκαλούν το φόβο λόγω της στρατιωτικής ανδρείας τους και το σεβασμό λόγω της δεινότητάς τους στην πολιτική.
ISBN:
978-960-364-330-2
Αξιολόγηση χρηστών:
-
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Μιχάλης Δελέγκος
Επιμελητής:
Μαρίνα Κολιτσοπούλου
Έκδοση:
1η
Ημερομηνία έκδοσης:
16/05/2007
Αριθμός σελίδων:
744
Format:
Paperback
Μέγεθος:
170 x 240
Χώρα προέλευσης:
Ηνωμένο Βασίλειο
-10%
25.38 €
Αγόρασέ το με
22.84 €
Τα Οθωμανικά χρονικά αφηγούνται ότι ο πρώτος Σουλτάνος, ο Οσμάν, ονειρεύτηκε τη δυναστεία που θα ίδρυε... οι απόγονοι του Οσμάν συνδύασαν την εφευρετικότητα των νομαδικών καταβολών τους με την αυτοκρατορική άποψη του κόσμου που διέθετε το κατακτημένο Βυζάντιο.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυεθνικό κράτος που διαφέντευε για έξι αιώνες περιοχές οι οποίες εκτείνονταν, στο απόγειο του, από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό Κόλπο και από τη Βόρειο Αφρική μέχρι τον Καύκασο. Η σταδιακή εξέλιξή του και η τελική καταστροφή του στα πεδία των μαχών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα δυναμικό έπος, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κατανόηση στης ιστορίας του σύγχρονου κόσμου.

«Η Caroline Finkel μεταφέρει στον αναγνώστη αβίαστα το έντονα δραματικό στοιχείο της Οθωμανικής ιστορίας»
Ορχάν Παμούκ, συγγραφέας


Σχετικά με τον Συγγραφέα Caroline Finkel

Caroline Finkel
Η Caroline Finkel έχει ζήσει στην Κωνσταντινούπολη για πολλά χρόνια κι έχει ταξιδέψει εκτεταμένα στην Τουρκία και τις πρώην Οθωμανικές κτήσεις. Απέκτησε διδακτορικό στην Οθωμανική Ιστορία από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών και έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα. Έχει διδαχθεί Ουγγρικά, Αραβικά και Περσικά, πέρα από Οθωμανικά και σύγχρονα Τουρκικά. Το Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι το τρίτο βιβλίο της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Όνομα:
Βαθμολόγηση:
Σχόλιο:

Είδατε πρόσφατα