Κυριάκος Αθανασιάδης

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Κυριάκος Αθανασιάδης

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία, για μεγάλους και παιδιά, με το όνομά του και με μία σειρά ψευδώνυμα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Η Κόκκινη Μαρία και Το καταφύγιο των ωραίων ψυχών, και το παιδικό βιβλίο Μπαμάδες και Μαμπάδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

*Παρακαλούμε πολύ, να μην συμπεριλαμβάνονται emojis.


Περισσότερα για τον Συγγραφέα

Γνωρίζατε ότι...

  • Τα τελευταία χρόνια γράφει κριτική βιβλίου (κυρίως μυθιστορήματος) στην «Καθημερινή της Κυριακής».
  • Εκδίδει βιβλία και με διάφορα ψευδώνυμα, αντρικά και γυναικεία, ελληνικά και ξένα, σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ίσως δεν ξέρετε ποια είναι αυτά τα ψευδώνυμα, γιατί δεν το λέει (σχεδόν) πουθενά!
  • Αρθρογραφεί μέρα παρά μέρα στο σάιτ τής Athens Voice για διάφορα θέματα, γράφει το σενάριο αλλά και σχεδιάζει ένα βιβλιοφιλικό κόμικς στριπάκι κάθε εβδομάδα στο έντυπο φύλλο, ενώ κρατάει και τη στήλη βιβλίου στον TikTok λογαριασμό τής Voice.
  • Ο Κυριάκος έχει τρία σκυλιά παγκ, τον Αρσέν, την Άγκαθα και τη Νουάρ, και μία γάτα Περσίας, τη Φαντομά. Τα ονόματά τους είναι όλα παρμένα από την crime λογοτεχνία: Αρσέν Λουπέν, Άγκαθα Κρίστι, Film Noir, και Φαντομάς — o Φαντομάς ήταν ο διάσημος αντιήρωας των συγγραφέων Πιέρ Σουβέστρ και Μαρσέλ Αλέν, και από το 1911 και μετά πρωταγωνίστησε σε 32 (!) μυθιστορήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter