Γιώτα Γουβέλη

Σχετικά με τη Συγγραφέα

Γιώτα Γουβέλη

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα Εντελβάις (2017), Το Δάκρυ της Mάντισσας (2018), Η Προσευχή της Μάντισσας (2019), Για ένα Τανγκό στη Σμύρνη (2020), Φιορ ντ’ Αμόρε (2021) και H Παραμάνα (2022). facebook: giota.gouveli

Γράψτε το σχόλιό σας

*Παρακαλούμε πολύ, να μην συμπεριλαμβάνονται emojis.

  • Ο χρήστης Γιάννης στις 30/05/2017 έγραψε:
    Έχει την ικανότητα να μετατρέπει ένα παραμύθι σε ιστορία. Να περιγράφει τον έρωτα χωρίς να γίνεται χυδαία, αφήνοντας την φαντασία να κάνει τα υπόλοιπα.Δε θα μπω σε διαδικασία σύγκρισης με τη "Νύφη της Μασσαλίας", γιατί η άποψή μου για τους συγγραφείς, είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια ή βελτιώνονται ή σταθεροποιούνται.

Περισσότερα για την Συγγραφέα

Γνωρίζατε ότι...

  • Είναι μέτρια, όπως δηλώνει, παίκτρια του μπριτζ στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.
  • Είναι μέλος του Λυκείου Ελληνίδων.
  • Το 2024 βραβεύτηκε για το έργο της από τον δήμο Παπάγου-Χολαργού, την Ημέρα της Γυναίκας.
  • Πιστεύει πως οι γενιές κάνουν κύκλους. Η προγιαγιά της ήταν επίσης μαθηματικός την δεκαετία του '50 και ο προπάππους τύπος της παλιάς Αθήνας, της λόγιος και συγγραφέας.

Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter