Βασίλης Σπανός

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Βασίλης Σπανός

Ο Βασίλης Σπανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Πήρε πτυχίο Ιατρικής στην Αθήνα το 1989.
Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Καρδιολογία εργάστηκε στο Tameside General Hospital, στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (1994-1995). Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα. Μετά την απόκτηση της ειδικότητας Καρδιολογίας (1999) διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής.
Εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική καρδιολογία στα νοσοκομεία San Raffaele και Centro Cuore Columbus του Μιλάνου, στο πλευρό του Antonio Colombo, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς σε σύμπλοκες επεμβάσεις καρδιάς. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του εργάστηκε ως επεμβατικός καρδιολόγος στα συγκεκριμένα νοσοκομεία (Νοέμβριος 2000 - Αύγουστος 2003).
Παράλληλα διετέλεσε διευθυντής του τμήματος ενδοστεφανιαίων υπερήχων (IVUS) στο κέντρο διοργάνωσης κλινικών μελετών Mediolanum Cardio Research (Σεπτέμβριος 2002 - Ιούνιος 2003).
Από τον Σεπτέμβριο του 2003 ασκεί επεμβατική καρδιολογία στην Ευρωκλινική Αθηνών. Είναι υπεύθυνος του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής και Σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.).
Είναι υπότροφος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2001). Έχει ασχοληθεί με την έρευνα στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και άρθρα σε ιατρικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους.

Γράψτε το σχόλιό σας

*Παρακαλούμε πολύ, να μην συμπεριλαμβάνονται emojis.

  • Ο χρήστης Travis Touchdown στις 14/03/2023 έγραψε:
    Best doctor
  • Ο χρήστης στις 28/11/2013 έγραψε:

Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter