Ελένη Γαληνού

Σχετικά με τη Συγγραφέα

Ελένη Γαληνού

Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες. Δημιούργησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Ασχολείται με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίη­ση και τη στιχουργική. Το 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στα συλλογικά έργα: Η Πόλη Φοβάται, με το διήγημα «…για ένα τσιγάρο», και Η κρυφτή γυναίκα, με το διήγημα «Η μαγική εικόνα». Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014), Ακόμη θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα: Όσα δεν έγιναν λέξεις (2016), Μυστική Διαθήκη (2018), Αιώνιοι Ψίθυροι (2019), Η Κατάρα των Μάγιερ (2020), Σε Μαύρο Φόντο (2021), Χρυσάφι και μέλι (2022), Δώδεκα ημέρες θύελλας (2023). Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com Facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou Instagram: eleni.galinou

Γράψτε το σχόλιό σας

*Παρακαλούμε πολύ, να μην συμπεριλαμβάνονται emojis.


Περισσότερα για την Συγγραφέα

Γνωρίζατε ότι...

  • Της αρέσει να ζωγραφίζει και ιδίως πορτρέτα. Με μολύβι, με λάδι, με κάρβουνο.
  • Της αρέσει να κατασκευάζει πράγματα από φαινομενικά άχρηστα υλικά. Τελικά όλα κάπου μπορούν να χρησιμεύσουν αν τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Το αποτέλεσμα κάποιες φορές είναι εντυπωσιακό.
  • Το τελευταίο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της ήταν να φροντίσει και να εξημερώσει ένα αδέσποτο και άγριο γατούλη. Τον βάφτισε «Ψίψη» γιατί μόνο το «ψι ψι ψι» ακούει. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να τον βάλει να κοιμάται στο σπιτάκι που του έφτιαξε, να τρώει από το πιάτο του και όχι απ’ το χώμα και να μην τρέχει πανικόβλητος μόλις βλέπει κάποιον να πλησιάζει. Μέχρι και χάδια δέχεται, όχι πάντα φυσικά. Είπαμε, άγριος είναι ακόμα.
  • Λατρεύει τη μαγειρική και της αρέσει να φτιάχνει δικές της συνταγές. Έχει την ικανότητα να απλοποιεί πολύπλοκα φαγητά δίχως να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα. Οι φίλοι της το επιβεβαιώνουν κάθε φορά που δοκιμάζουν τα πιάτα της.

Εγγραφή στο Newsletter

Για αποκλειστικές προσφορές, νέες κυκλοφορίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, κάντε εγγραφή στο newsletter